class="post-template-default single single-post postid-248 single-format-standard wp-custom-logo elementor-default elementor-kit-5 elementor-page-61">
betonvloer schuren tips

Betonvloer schuren

Betonvloer schuren? Ga jij aan de slag met het schuren van jouw betonvloer of cementvloer? In dit artikel lees je hoe je dat op de beste manier kunt aanpakken. Als je een betonvloer wilt verfen, dan is het belangrijk dat de verf goed hecht aan de ondergrond. Om te voorkomen dat de verf snel los gaat laten, is het verstandig om jouw betonvloer eerst te schuren. Hierdoor blijft de verf langer op de ondergrond zitten. Sla je het betonvloer schuren over? Dan loop je het risico dat de verf sneller loslaat. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom moet je een betonvloer schuren.

Zelf een betonvloer schuren?

Gebruik hiervoor korrel 40 of korrel 60. Moet je een groot oppervlak schuren? Koop of huur dan een vloerschuurmachine. Let op: Zorg dat je goed weet wat je doet, voordat je ermee aan de slag gaat.

Waarom moet je een betonvloer schuren?

Je moet een betonvloer schuren, omdat de verf anders snel los kan laten. Het oppervlak is dan te glad, waardoor de verf zich niet goed kan hechten.

Waarmee moet je een betonvloer schuren?

Als er al een keer verf op de betonvloer is aangebracht, dan kun je de oude laag opschuren met korrel 40 of 60. Is de betonvloer nog niet eerder geschuurd en is het oppervlak nog erg glad? Dan kun je het beste een vloerschuurmachine gebruiken.

Kan ik zelf een betonvloer schuren?

Als er al eens eerder verf is aangebracht op het beton, dan kun je het met een korrel 40 of 60 zelf opschuren. Is dit niet het geval, dan kun je het met een vloerschuurmachine doen. Let op: Zorg dan wel dat je goed weet wat je doet en werk altijd veilig.

Bovenstaande beschrijving is een richtlijn voor het schuren van een betonvloer. Het exacte proces kan voor ieder project anders zijn. Zelf een betonvloer schuren? Zorg er voor dat je goed weet wat je doet, anders kun je het beter aan een expert overlaten! In contact komen met een expert? Neem contact op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.