dak-isoleren

Dak isoleren: 5 tips voor een betere dakisolatie

In dit artikel lees je:

Dak isoleren? Dakisolatie is een van de belangrijkste aspecten van de energie-efficiëntie van een woning. Een goed geïsoleerd dak kan helpen je huis warm te houden in de winter en koel in de zomer, waardoor je geld bespaart op je energierekeningen. Hier zijn 5 tips voor een betere dakisolatie:

1. Kies het juiste isolatiemateriaal

Er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal op de markt, dus is het belangrijk om het juiste voor je huis te kiezen. Sommige materialen, zoals glasvezel of minerale wol, zijn goed in het voorkomen van warmteverlies, terwijl andere, zoals polystyreen of polyurethaan, beter zijn in het voorkomen van vochtinfiltratie.

2. Installeer isolatie op de juiste manier

Zelfs als je de juiste soort isolatie kiest, zal het zijn werk niet goed doen als het niet juist aangebracht wordt. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant nauwkeurig volgt en je de juiste gereedschappen en technieken gebruikt.

3. Controleer je dakventilatie

Als je het dak niet goed geventileerd, kan de isolatie vochtig en ineffectief worden. Zorg voor voldoende ventilatie in je dakruimte en houd de ventilatieopeningen vrij van puin.

4. Voeg een extra laag isolatie toe

Als je huis bijzonder koud of tochtig is, kan het nodig zijn een extra laag isolatie bovenop de bestaande isolatie aan te brengen. Dit kun je eenvoudig doen door extra rollen isolatie over het bestaande materiaal aan te brengen.

5. Gebruik een thermische barrière

Als je isolatiemateriaal aanbrengt in een ruimte met een verwarmde vloer (zoals een badkamer of keuken), is het belangrijk om een thermische barrière te gebruiken om te voorkomen dat de warmte via de vloer ontsnapt. Een goede thermische barrière voorkomt warmteverlies terwijl de ruimte toch kan blijven ademen.

Dak isoleren uitbesteden?

Meer informatie over dak isoleren en dakisolatie? Bezoek dan de website van De Luchtdichtspecialist. We helpen je graag bij het aanbrengen van het juiste isolatiemateriaal voor jouw huis.

Meer informatie het zelf dakpannen leggen? Lees dan dit artikel.

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.