class="post-template-default single single-post postid-372 single-format-standard wp-custom-logo elementor-default elementor-kit-5 elementor-page-61">
Dubbel stopcontact aansluiten in huis

Dubbel stopcontact aansluiten

Om een dubbel stopcontact aan te sluiten volg je de volgende stappen:

 • Zorg ervoor dat je de stroom uit de muur hebt gehaald voordat je het dubbele stopcontact gaat aansluiten. Dit kun je doen door de hoofdschakelaar uit te zetten of door de zekeringen in de meterkast te verwijderen.
 • Zoek de juiste locatie voor het dubbele stopcontact. Zorg ervoor dat het op een handige plek is en dat er voldoende ruimte is om het stopcontact te installeren.
 • Maak een gat in de muur op de juiste hoogte voor het stopcontact. Gebruik hiervoor een boren of een gatenzaag.
 • Maak de draden van het stopcontact los van elkaar. Dit kun je doen door de plastic kapjes van de draden te verwijderen met een schroevendraaier.
 • Maak de draden van het dubbele stopcontact vast aan de draden in de muur. Gebruik hiervoor klemmen of verbindingsdoppen. Zorg ervoor dat de kleur van de draden overeenkomt. Bijvoorbeeld, de blauwe draad van het stopcontact moet aan de blauwe draad in de muur worden verbonden.
 • Sluit het stopcontact aan op de draden in de muur. Gebruik hiervoor de bevestigingsschroeven of -clips die bij het dubbele stopcontact zijn meegeleverd.
 • Zet het dubbele stopcontact in de muur. Gebruik hiervoor de bevestigingsschroeven of -clips die bij het stopcontact zijn meegeleverd.
 • Zet de stroom weer aan en controleer of het stopcontact werkt door een lamp of een ander apparaat aan te sluiten.

Als je niet zeker weet wat je doet of als je geen ervaring hebt met het aansluiten van elektronische apparaten, raad ik je aan om hulp te vragen aan een professioneel elektricien. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het werken met elektriciteit om risico’s te voorkomen.

Dubbel stopcontact aansluiten in de muur

Dubbel stopcont aansluiten | Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten dubbele stopcontacten die je kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren:

 1. Dubbel stopcontact met schakelaar: Dit stopcontact heeft twee uitgangen en een aparte schakelaar om de stroom naar elk van de uitgangen in- en uit te schakelen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een lamp en een ander apparaat op hetzelfde stopcontact wilt aansluiten, maar alleen wilt dat één apparaat tegelijk werkt.
 2. Dubbel stopcontact met USB-uitgangen: Dit stopcontact heeft twee uitgangen en ook twee of meer USB-uitgangen, zodat je apparaten die via USB opladen kunt aansluiten zonder dat je hiervoor een apart stopcontact nodig hebt.
 3. Dubbel stopcontact met verlichte schakelaar: Dit stopcontact heeft twee uitgangen en een schakelaar met verlichting, zodat je het gemakkelijk kunt vinden in het donker.
 4. Dubbel stopcontact met afstandsbediening: Dit stopcontact heeft twee uitgangen en kan worden bediend met een afstandsbediening, zodat je het niet hoeft aan te raken om het in- en uit te schakelen.
 5. Dubbel stopcontact met tijdschakelaar: Dit stopcontact heeft twee uitgangen en een ingebouwde tijdschakelaar, zodat je kunt instellen hoe lang het stopcontact aan of uit moet zijn. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt dat een lamp automatisch uitgaat na een bepaalde tijd.

Als je een dubbel stopcontact gaat aansluiten en je twijfelt welke het beste bij je past, kun je altijd een elektricien raadplegen voor advies.

Om een dubbel stopcontact aan te sluiten, heb je de volgende gereedschappen nodig

 1. Schroevendraaier: Dit gereedschap is nodig om de kapjes van de draden te verwijderen en om de bevestigingsschroeven van het stopcontact te draaien.
 2. Boren of gatenzaag: Als je een gat in de muur moet maken voor het stopcontact, heb je een boren of een gatenzaag nodig.
 3. Klemmen of verbindingsdoppen: Dit zijn kleine metalen stukjes die je gebruikt om de draden van het stopcontact aan de draden in de muur te verbinden.
 4. Elektrische tape: Dit is een speciale tape die je gebruikt om de verbindingen tussen de draden te isoleren en te beschermen.

Als je niet zeker bent of je de juiste gereedschappen hebt of als je geen ervaring hebt met het aansluiten van elektronische apparaten, raad ik je aan om hulp te vragen aan een professioneel elektricien. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het werken met elektriciteit om risico’s te voorkomen.

3 Responses

 1. Hello! My name is Laura and I am very happy to greet you.

  I wanted to write to you because I thought it would be interesting to discuss the possibility of your business appearing every month in digital newspapers as news to position it at the top of the internet, i.e. with real articles in the newspaper that are not marked as advertising and are not deleted.

  The news is published by more than sixty newspapers of great authority to improve the positioning of your website and reputation.

  Could you provide me with a phone number to offer you up to two months free of charge?

  Thank you

 2. Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

  – Guaranteed: We guarantee to gain you 400-1200+ followers per month.
  – Real, human followers: People follow you because they are interested in your business or niche.
  – Safe: All actions are made manually. We do not use any bots.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you are interested, and would like to see some of our previous work, let me know and we can discuss further.

  Kind Regards,
  Megan

 3. Hi woonenklus.nl

  Mag ik me even voorstellen, mijn naam is Peter.

  Ik stuur je een berichtje omdat ik de laatste tijd aardig wat klanten uit jullie sector geholpen heb.

  Onze core business zorgt er voor dat we onze klanten aan meer sales kunnen helpen.

  Dat doen we door artikels te posten op de websites die we beheren in verschillende vakgebieden.

  Ook bouwen we ganse netwerken uit die bijdrage aan de groei van het aantal relevante bezoekers.

  Ik zou het ontzettend leuk vinden als je open zou staan voor een vrijblijvend telefoontje.

  Komt wellicht wat uit de lucht vallen, maar wie weet. Niet geschoten is altijd mis! 

  Als je geïnteresseerd bent in een gesprek reageer even met je telefoonnummer.

  Ik kijk er naar uit om kennis te maken! 

  Groetjes,

  Peter

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.