nokvorsten vastzetten

Nokvorsten vastzetten

In dit artikel lees je:

Nokvorsten vastzetten; hoe doe je dat? Je leest in dit artikel alles over nokvorsten vastzetten. Er zijn verschillende manieren voor. Welke manier het beste is, hangt af van verschillende factoren. Nokvorsten kun je bijvoorbeeld vastzetten met schroeven of aansmeren en afdichten. Nokvorsten worden ook wel nokpannen genoemd. Let op: Dakpannen en hulpstukken moeten in Nederland worden vastgezet volgens de bevestigingseisen van het Bouwbesluit en omschreven in NEN 6707 en NPR 6708. Weet je niet goed hoe jij zelf nokvorsten kunt vastzetten? Haal er dan altijd een echte specialist bij.

Wat zijn nokvorsten?

Nokvorsten worden ook wel nokpannen genoemd. Ze vormen de overlapping op de plek, waar de dakpannen bij elkaar komen. Ze dragen bij aan een optimale waterdichtheid, doordat ze beide uiteindes van de dakpannen overlappen. Hierdoor loopt het regenwater en andere neerslag netjes naar beneden over de dakpannen. De nokpannen komen in het in het midden van het dak terecht en zitten recht boven de nokbalk. Er bestaan verschillende soorten nokvorsten. Zo heb je onder andere de ballonvorsten, ezelsruggen en chaperonpannen. Daarnaast zijn er verschillende begin- en eindstukken.

Wil jij dit artikel aanvullen met een link naar jouw website? Neem contact op!

Nokvorsten vastzetten met schroeven

Wil je nokvorsten vastzetten met schroeven? Hiervoor heb je verschillende opties. Zo bestaan er ook Leischroeven, dakpanschroeven die je kunt gebruiken.

Nokvorsten metselen?

Nokvorsten vastzetten met pur

Nokvorsten vastzetten met Flexim

Tegenwoordig wordt er voor het vastzetten van de nokvorsten flexim dakmortel gebruikt. Flexim dakmortel is oersterk en blijvend elastisch. Het grote voordeel is dat dit materiaal kan krimpen en uitzetten. Hierdoor beweegt het mee met alle weersomstandigheden, Dit maakt het de Flexim dakmortel extreem duurzaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.