class="post-template-default single single-post postid-375 single-format-standard wp-custom-logo elementor-default elementor-kit-5 elementor-page-61">
Lees hier hoe jij over je behang heen kunt behangen

Over behang heen behangen

Ben jij van plan om over behang heen te behangen? Volg dan de volgende stappen:

 1. Maak het oude behang goed schoon en droog. Maak eventuele beschadigingen of oneffenheden in de muur glad met een vulling of spackspuit.
 2. Knip het oude behang langs de randen van de muur los, zodat het behang gemakkelijk kan worden verwijderd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mes of een scheermes.
 3. Verwijder het oude behang van de muur. Dit kan met behulp van een behangrol of een behangpapierverwijderaar. Sommige muren zijn erg droog en kunnen kreukels of scheuren vertonen als het behang wordt verwijderd. Dit is normaal en kan gemakkelijk worden opgelost door het behang te bevochtigen voordat het wordt verwijderd.
 4. Maak de muur goed schoon en droog voordat je het nieuwe behang aanbrengt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een vochtige doek of een stofzuiger.
 5. Knip het nieuwe behang op maat voordat je het aanbrengt. Houd hierbij rekening met de dikte van de bovenkant van de muur, de dikte van de randen en eventuele obstakels, zoals stopcontacten of deuren.
 6. Breng een laag behangplaksel aan op de muur met behulp van een behangplakselrol of een behangkrabber. Laat het behangplaksel even drogen voordat je het behang aanbrengt.
 7. Breng het behang aan op de muur, beginnend in een hoek van de kamer. Gebruik een behangrol om het behang aan te drukken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Snijd het behang op de juiste lengte af en plak het op de randen van de muur.
 8. Herhaal deze stappen voor elk volgend behangstrookje totdat de hele muur is behangen. Laat het behangplaksel goed drogen voordat je de kamer weer gaat gebruiken. na dit stappenplan is over het behang heen behangen zo gebeurd!

Over behang heen behangen | Soorten behang

Als je over behang heen gaat behangen zijn er verschillende soorten behang waar je uit kunt kiezen:

 1. Papieren behang: Dit is het meest voorkomende type behang en wordt gemaakt van papier of karton. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen en is geschikt voor bijna alle soorten muren.
 2. Vinylbehang: Dit behang is gemaakt van vinyl en is waterbestendig. Het is gemakkelijk te reinigen en geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers of keukens.
 3. Textielbehang: Dit behang is gemaakt van stoffen zoals katoen, linnen of zijde. Het geeft een warme en luxueuze uitstraling aan een kamer en is geschikt voor formele of elegante ruimtes.
 4. Vliesbehang: Dit behang is gemaakt van een niet-geweven materiaal en is gemakkelijk aan te brengen zonder behangplaksel. Het is geschikt voor muren met oneffenheden of scheuren, omdat het kleine oneffenheden kan verbergen.
 5. Fotobehang: Dit behang is beschikbaar in verschillende afbeeldingen en patroontjes en is gemaakt van vinyl of papier. Het is een goede manier om een unieke uitstraling aan een kamer te geven.
 6. Muurstickers: Dit zijn stickers die op de muur kunnen worden geplakt en die gemakkelijk te verwijderen zijn zonder resten achter te laten. Ze zijn een goedkope manier om een kamer op te fleuren. Ik hoop dat dit je een overzicht heeft gegeven van de verschillende soorten behang die beschikbaar zijn. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.