pvc dakbedekking

PVC Dakbedekking

In dit artikel lees je:

PVC Dakbedekking wordt gebruikt voor het waterdicht maken van het platte dak en ook eventueel voor licht hellende daken. PVC staat voor Polyvinylchloride. Het is een kunststof waarin weekmakers zijn verwerkt. Het wordt ook wel Kunststof dakbedekking genoemd In dit artikel lees je wat de voordelen en nadelen van kunststof dakbedekking zijn. Daarnaast kijken we welke eigenschappen het heeft en hoe je de dakbedekking het beste kunt aanbrengen of repareren, waar je PVC Dakbedekking kunt kopen en wat de gemiddelde prijzen per M2 zijn.

PVC dakbedekking voordelen

PVC dakbedekking is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. PVC Dakbedekking wit is een populaire kleur. Deze kleur wordt vaak gebruikt, omdat het platte dak vaak veel warmte doorgeeft aan de ruimte eronder. Een witte dakbedekking zorgt ervoor, dat de warmte weerkaast. Een zwarte dakbedekking neemt meer warmte op, waardoor het in de ruimte onder het platte dak ook warmer wordt.

Een belangrijk voordeel van PVC dakbedekking (Kunststof dakbedekking) is de scherpe prijs per M2. Later in dit artikel kijken we naar de kunstof dakbedekking prijzen per M2 van verschillende aanbieders.

De PVC dakbdekking is waterdicht en UV-bestendig. Daarnaast is het onderhoudsvrij, recyclebaar en wortelbestendig. De kunststof dakbedekking wordt op het dak gelijmd (in plaats van gebrand), hierdoor is het ook erg brandveilig. Je kunt het ook gebruiken voor op een groen dak.

PVC dakbedekking nadelen

Helaas kleven er ook enkele nadelen aan een dakbedekking van PVC. Het is niet bestand tegen aardolieproducten zoals polystyreen of bitumen. Als je de dakbedekking van PVC op zo’n laag wilt aanbrengen, dan moet er eerst een scheidingslaag aangebracht worden. Ten opzicht van een EPDM dakbedekking heeft PVC een minder lange levensduur. De dikte van de PVC moet minimaal 1,2 mm zijn.

PVC dakbedekking kopen

Een rol PVC dakbedekking kopen?

PVC dakbedekking repareren

Last van lekkage op jouw platte dak? dan wil je jouw PVC dakbedekking repareren. Dit kun je zelf doen of laten doen door een vakman. Let op: weet je niet goed hoe je deze klus het beste kunt aanpakken? Laat het dan altijd door een specialist uitvoeren. Voor het repareren van een kunststof dakbedekking bestaan er verschillende reparatiesets.

Zit er een gat in de dakbedekking? Repareer dit dan zo snel mogelijk! De kunststof is te repareren met een reparatieset. Soms kun je een gat (of gaatje) ook dichten door middel van hitte. Pas hier altijd goed mee op. is de kunststof dakbedekking op te veel plekken beschadigd? Dan kun je er beter voor kiezen, om het in zijn geheel te vervangen.

Nogmaals: Weet je niet goed wat je doet bij deze klus? Laat het dan altijd door een expert doen.

Kan ik PVC Dakbedekking zelf aanbrengen?

Ben jij een doe-het-zelver? Dan kun je ervoor kiezen om het zelf aan te brengen. Let op dat het een erg nauwkeurig klusje is. De kunststof dakbedekking moet namelijk erg precies gelijmd worden. Na het lijmen moet de dakbedekking nog circa 45 minuten aangedrukt worden met een gelijke verdeling. Weet je niet goed hoe het in zijn werk gaat? Laat dit klusje dan altijd door een goede dakdekker uitvoeren.

Wat is de levensduur van een PVC Dakbedekking

Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en van de wijze waarop het is aangebracht. Indien er goed materiaal wordt gebruikt en het op de juiste manier wordt aangebracht, dan kan deze dakbedekking tot wel 40 jaar mee gaan. Let op: Dit is dus wel afhankelijk van meerdere factoren.

PVC dakbedekking prijs

Wil jij dit artikel verder aanvullen en uitschrijven met informatie én een vermelding naar jouw website? Neem dan contact op via deze link. Op korte termijn zullen wij dit artikel verder uitschrijven.

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.