pvc dakbedekking

PVC Dakbedekking

In dit artikel lees je:

PVC Dakbedekking wordt gebruikt voor het waterdicht maken van het platte dak. PVC staat voor Polyvinylchloride. Het is een kunststof waarin weekmakers zijn verwerkt. Het wordt ook wel Kunststof dakbedekking genoemd In dit artikel lees je wat de voordelen en nadelen van PVC dakbedekking zijn. Daarnaast kijken we welke eigenschappen het heeft en hoe je de dakbedekking het beste kunt aanbrengen of repareren, waar je PVC Dakbedekking kunt kopen en wat de gemiddelde prijzen per M2 zijn.

PVC dakbedekking voordelen

PVC dakbedekking is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. PVC Dakbedekking wit is een populaire kleur. Deze kleur wordt vaak gebruikt, omdat het platte dak vaak veel warmte doorgeeft aan de ruimte eronder. Een witte dakbedekking zorgt ervoor, dat de warmte weerkaast. Een zwarte dakbedekking neemt meer warmte op, waardoor het in de ruimte onder het platte dak ook warmer wordt.

Een belangrijk voordeel van PVC dakbedekking (Kunststof dakbedekking) is de scherpe prijs per M2. Later in dit artikel kijken we naar de kunstof dakbedekking prijzen per M2 van verschillende aanbieders.

De PVC dakbdekking is waterdicht en UV-bestendig. Daarnaast is het onderhoudsvrij, recyclebaar en wortelbestendig. De kunststof dakbedekking wordt op het dak gelijmd (in plaats van gebrand), hierdoor is het ook erg brandveilig. Je kunt het ook gebruiken voor op een groen dak.

In dit artikel lees je meer over het aanleggen van een groen dak.

PVC dakbedekking nadelen

Helaas kleven er ook enkele nadelen aan een dakbedekking van PVC. Het is niet bestand tegen aardolieproducten zoals polystyreen of bitumen. Als je de dakbedekking van PVC op zo’n laag wilt aanbrengen, dan moet er eerst een scheidingslaag aangebracht worden. Ten opzicht van een EPDM dakbedekking heeft PVC een minder lange levensduur. De dikte van de PVC moet minimaal 1,2 mm zijn.

In dit artikel lees je alles over EPDM dakbedekking

PVC dakbedekking kopen

PVC dakbedekking repareren

Link naar PVC Dakbedekking reparatieset

PVC dakbdekking aanbrengen

PVC dakbedekking lijmen

PVC dakbedekking prijs

wil jij dit artikel verder aanvullen en uitschrijven met informatie én een vermelding naar jouw website? Neem dan contact op via deze link. Op korte termijn zullen wij dit artikel verder uitschrijven.

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.