class="post-template-default single single-post postid-290 single-format-standard wp-custom-logo elementor-default elementor-kit-5 elementor-page-61">
hoe moet je een regenton aan een regenpijp bevestigen

Regenton aan regenpijp bevestigen

Stappenplan: Regenton Installeren – Milieu CentraalZaag een stuk van 5 cm uit de regenpijp: 2,5 cm boven en 2,5 onder het markeerpunt. Gebruik voor dit klusje geen ijzerzaag, maar een handzaag. Hiermee maak je een mooie, rechte zaagsnede.

Een regenton aansluiten zonder voldoende informatie kan ingewikkeld zijn. Wij gaan uitleggen hoe u eenvoudig een regenton kunt aansluiten. Een regenton is aan te sluiten op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een regenton vulautomaat of direct de regenton aan de regenpijp aan te sluiten. Een regenton vulautomaat zorgt er voor dat u uw regenton kunt aansluiten op de regenpijp.

Wanneer de regenton vol met water zit, zorgt de regenton vulautomaat dat het overtollige water weer via de regenpijp naar beneden loopt. Maar hoe sluit u nu de regenton vulautomaat aan op uw regenpijp? Dat gaan wij hieronder uitleggen. Als allereerst heeft u natuurlijk gereedschappen nodig. Denk hierbij aan een rolmaat, zaag, vijl, potlood en handschoenen.

Stappenplan: Regenton Installeren – Milieu Centraal

Regenton Aan Regenpijp BevestigenRegenton Aan Regenpijp Bevestigen


Bij dit onderdeel raden wij aan ook goed de instructies te lezen van de vulautomaat zelf. Dit kunt u ten alle tijde vinden op de verpakking van de vulautomaat. We gebruiken voor deze uitleg de standaard vulautomaat 70/80 mm. De afmetingen verschillen per vulautomaat, bekijk de juiste afmetingen op de verpakking! Zet de regenton naast uw regenpijp en kijk waar het gat in de regenton zit.

Regenton Aan Regenpijp BevestigenRegenton Aan Regenpijp Bevestigen


Mocht dit niet het geval zijn raden wij u aan een gat te boren, ongeveer 10 cm vanaf de bovenkant van de regenton. Zet een streep op de regenpijp die gelijk staat aan de onderkant van het gat in de regenton. Zaag dan de regenpijp door op de streep die u zojuist heeft gezet.

Zaag van de bovenzijde van de regenpijp ongeveer 5 cm af. Maak, indien nodig, de regenpijpbeugels los van de muur en plaats de regenton vulautomaat. Plaats dan het uitlooppijpje en u kunt er eventueel voor kiezen om deze in de regenton dicht te kitten. Hieronder vindt u de instructies van de vulautomaat met bladvanger.

Regenton Aansluiten – Gamma

Bij sommigen vulautomaten hoeft u geen stuk uit uw regenpijp te zagen. U dient dan een gat te boren met een gatenboor. Het gat moet een diameter hebben van . Op sommigen regentonnen is het gat al aangetoond, maar bij sommige regentonnen niet. Zoals hierboven al is beschreven dient u een gat te maken 10 cm vanaf de bovenkant.

Een regenton direct aansluiten op uw regenpijp kan ook. Om dit te realiseren dient u een gat in de deksel te boren. Bij de meeste regentonnen is dit al aangegeven op de deksel. Het gat in de deksel dient 40 mm te zijn. U kunt dit boren door middel van een gatenboor of met een handboor.

Dit gat zorgt er voor dat de regenton, indien vol, kan leeglopen naar, bijvoorbeeld de tuin. U kunt hiervoor een overloopset voor gebruiken. Bekijk al onze regentonnen in ons assortiment. We hebben kunststof regentonnen en houten regentonnen. Hieronder vindt u een filmpje met daarin het vulproces van een regenton en de uitleg over hoe u de regenton kunt aansluiten..

Regenton Aansluiten? . Hornbach . Alles Voor Je Project!

Regenton Aan Regenpijp BevestigenRegenton Aan Regenpijp Bevestigen


Door regentonnen onder regenpijpen te plaatsen, kunt u voldoende water opvangen om uw waterrekening voor buiten aanzienlijk te verlagen. $ 1Dag Groen bouwen Regenwater oogsten Milieuvriendelijk tuinieren Water geven Hier zijn de DIY Basics voor het maken van een regenton. Door meerdere regentonnen te maken kun je genoeg water besparen om de hete en droge zomermaanden door te komen.

Regenton Aan Regenpijp BevestigenRegenton Aan Regenpijp Bevestigen


Door een afvoergat naar de bovenkant van het vat te maken, kan overloopwater ontsnappen. Met een gat aan de onderkant kunt u opgevangen water afvoeren voor gebruik in uw huis. Gebruik een 1 1/8-inch schopbit om de onderste en bovenste afvoergaten te maken. De grootte van het gat dat u in de bovenkant snijdt, wordt bepaald door de grootte van de filtermand die u wilt gebruiken.

De diameter moet groot genoeg zijn om de verlengbuis van de regenpijp te kunnen opnemen. Door een startgat te boren, schuif je het blad van een decoupeerzaag er makkelijker in. De mannelijke delen van kraanconstructies die zijn uitgerust met rubberen ringen, kunnen vanaf de binnenkant van het vat worden ingebracht en de kraanbevestigingen kunnen van buitenaf worden vastgeschroefd.

Makkelijk Zelf Een Regenton Aansluiten Op De Regenpijp

Regenton Aan Regenpijp BevestigenRegenton Aan Regenpijp Bevestigen


Een zeeffilter voorkomt dat er vuil uit de goot in uw vat komt (afbeelding 1). Gebruik een plastic of nylon scherm zodat het niet roest. Ook zal het water het beste uit het vat stromen als het van de grond wordt getild (Afbeelding 2). Om de regenpijp aan te passen, scheidt u delen van de regenpijp of snijdt u deze af met een ijzerzaag.

Door uw regenpijp aan te passen, kunt u een verlengbuis bevestigen en deze door een filter voeren dat in het bovenste gat zit. Door je regenton op een platform te zetten, heb je een goede waterdruk en hoef je niet te bukken om bij het water te komen. Gebruik deze stapsgewijze instructies om een ​​stand-alone systeem van 1 kilowatt te bedraden en volledig te installeren.

Het installeren van een ondergronds sprinklersysteem vereist wat werk, maar het maakt het besproeien van de tuin net zo eenvoudig als het omdraaien van een schakelaar. Soaker-slangen leveren water rechtstreeks naar de wortels van planten. Dit irrigatiesysteem maakt het besproeien van de tuinen net zo eenvoudig als het instellen van een timer.

Stappenplan: Regenton Installeren – Milieu Centraal

Lampen op zonne-energie zijn een goede optie als er geen elektrische bron in de buurt is. Combinatie stormramen worden op maat besteld om te passen bij de exacte afmetingen van uw bestaande ramen en zijn eenvoudig te installeren. Hier zijn stapsgewijze instructies. Solarisatie maakt gebruik van plastic om de grond op te warmen, waardoor tuinplagen en ziekten die in de grond overwinteren, worden geëlimineerd.

Sommige high-end modellen worden zelfs geleverd met een waterfiltersysteem en koudwaterdispenser.

De beste oplossing voor het besproeien van struiken, heggen, sierplanten, moestuinen, hobbykassen en potplanten op terrassen en balkons! Leg nu zelf een slim sprinklersysteem aan!

Makkelijk Zelf Een Regenton Aansluiten Op De Regenpijp

Het sluit niet aan en het ziet er niet uit. En het ergste is dat je dit pas ontdekt, nadat je in jouw eigen regenpijp hebt lopen zagen. Je moet er ducktape bij kopen omdat het anders weg schuift. Ik had nog om advies gevraagd bij de welkoop en toen gaven ze deze aan, omdat die op alle regenpijpen zou passen.

Elk jaar gebruiken we gemiddeld ruim voor onze . Veel van dit water dat op onze daken valt, laten we weglopen via de regenpijp. Dat is erg zonde! Slechts 1 op de 3 huishoudens heeft een . Met een regenton kun je een heleboel water opvangen en in de tuin gebruiken.

Het heeft de juiste temperatuur en is zachter dan leidingwater. Het is niet moeilijk om een regenton op de regenpijp aan te sluiten. Dit kan zelfs zonder de regenpijp af te koppelen of door te zagen! Lees hieronder hoe je dat kunt doen. Bovendien bieden sommige gemeentes subsidie als je een regenton aanschaft.

Regenton Aansluiten: Hiermee Nog Makkelijker – Karwei

Met een wordt het regenwater in de pijp verzameld en naar de regenton gebracht. Als de ton vol is, stroomt het resterende water over in de pijp. Zo heb je geen last van overstromingen. Maar de meeste vulautomaten kun je niet zo makkelijk aansluiten aan de regenpijp. Bijvoorbeeld omdat de regenpijp afgekoppeld of zelfs doorgezaagd moet worden.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.