stucwerk-drogen

Stucwerk drogen

In dit artikel lees je:

Stucwerk drogen – Hoe doe je dat op de beste manier en hoe lang duurt het? Je leest er meer over in dit artikel. Direct jouw antwoord? De stelregel is: 1 mm stucwerk duurt 1 dag om te laten drogen. Heb je een laag stucwerk aangebracht van 5 mm? Dan duurt het dus gemiddeld 5 dagen, om jouw stucwerk op een natuurlijke manier te laten drogen.

Hoe lang moet stucwerk drogen?

Stucwerk drogen kost nu eenmaal wat tijd. Zoals gezegd: Gemiddeld duurt het één dag per aangebrachte millimeter stucwerk. Let op; dit is een stelregel, waarbij we uitgaan van de gemiddelde droogtijd. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van het stucwerk, de luchtvochtigheid, de ventilatie en de temperatuur. Wanneer is het stucwerk droog? Als het overal dezelfde kleur heeft en er ten opzichte van de rest geen donkere stukken meer zijn.

Bij het stucen wordt er veel water gebruikt. Nadat de klus geklaard is, zal dit water er ook weer uit moeten trekken. Om scheuren van het stucwerk te voorkomen, is geduld hierbij een schone zaak. Per M2 stucwerk wordt er circa 2 liter water gebruikt. Hierbij gaan we uit van laag stucwerk van zeker 5 mm.

Stucwerk droogt niet

Stucwerk droogt niet, wat nu? Soms duurt het wat langer totdat het stucwerk droog is. Zeker in de koude maanden kan het wat langer duren. Je kunt er dan voor kiezen, om een bouwdroger of ventilator te gebruiken. Let op dat het nooit warmer wordt dan 22 graden. Hiermee loop je het risico, dat er barsten ontstaan in het stucwerk. Houdt er ook rekening mee dat het vocht afgevoerd kan worden. Dit kun je doen door een of meerdere ramen open te zetten.

Nogmaals: Zorg er wel voor, dat je het stucwerk geduldig laat drogen voor het beste resultaat stucwerk. Gebruik alleen een bouwdroger, ventilator of ander hulpmiddel als je goed weet wat je doet.

Veelgestelde vragen over stucwerk drogen

Bij welke temperatuur stucwerk drogen?

Laat het stucwerk drogen op een temperatuur van circa 20 graden. Let er daarnaast op, dat de ruimte goed geventileerd wordt

Hoe lang moet stucwerk drogen?

De stelregel is: 1 mm stucwerk duurt 1 dag om te laten drogen. Heb je een laag stucwerk aangebracht van 5 mm? Dan duurt het dus gemiddeld 5 dagen, om jouw stucwerk op een natuurlijke manier te laten drogen.

Hoe zie je of het stucwerk droog is?

Als je geen donkere vlekken meer ziet, dit zijn namelijk nog natte vlekken. Het gestucte oppervlak moet in zijn geheel dezelfde kleur hebben.

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.