class="post-template-default single single-post postid-317 single-format-standard wp-custom-logo elementor-default elementor-kit-5 elementor-page-61">
Toilet afkitten voor in de badkamer

WC kitten

Goed kitten van je WC is belangrijk. Het voorkomt namelijk lekkage en zorgt er voor dat er geen vuil tussen de muur en je badmeubel terecht komt. Het aanbrengen van een nieuwe kitrand is een klus die goed zelf te doen is. Maar goede voorbereiding en het juiste materiaal is het halve werk.

Moet Een Toiletpot In De Badkamer Afgekit Worden

Afkitten – Zo Kit Je Naden Netjes Af

Voor verschillende doeleinden is er een andere soort kit verkrijgbaar. Voor de badkamer is een sanitairkit een voor de hand liggende keuze. Deze kitsoort is zeer elastisch en is geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast heeft sanitairkit voor een aantal jaar een schimmelwerende werking.

De saniatairkit is niet overschilderbaar. Kies daarom bij aanbrengen voor kit in de juiste kleur (crème, grijs, wit, zwart). Deze kitsoort wordt makkelijk aangezien voor sanitairkit. De siliconenkit is alleen minder elastisch en is beter geschikt voor drogere ruimtes dan de badkamer. Van siliconenkit zijn er, in tegenstelling tot sanitairkit, wél overschilderbare varianten verkrijgbaar.

Toilet laten Kitten?

Het voordeel van deze kit is dat het overschilderbaar is. Daarnaast zijn er ook nog talloze kitsoorten verkrijgbaar van het kitten van glas, steen, goten en daken. Lees daarom goed wat er op het label staat vermeld of vraag advies bij de verkoopspecialist. Tip: Oefen eerst met kitten voordat je echt begint! Doe dit op een stukje karton, zo weet je precies hoe veel druk je moet zetten op het kitpistool.

Maak de rand goed vrij van vet en stof en maak het goed droog. Voor het maken van een strakke kitrand kan je de rand afplakken met schilderstape. Doe dit aan beide kanten en hou een rand van 6 millimeter aan als ruimte om de kit aan te brengen. Snij het topje van de kitkoker open.

Snij de spuitpunt altijd schuin af. Voor het aanbrengen van de kit heb je een kitpistool nodig. Deze moet je vaak los aanschaffen. De koker met kit stop je vervolgens in het kitpistool (ook wel kittang genoemd). Breng de kit aan in één rechte lijn. Breng gelijkmatige druk uit en druk niet te hard.

Nadat de kit is aangebracht maak je deze glad. Dit doe je met je vinger of een speciale kitlepel. Maak je vinger nat en strijk de kitril glad. Druk hierbij niet te hard om te voorkomen dat je de kit er weer helemaal uit drukt. Als er kit aan je vinger blijft zitten kan je dit er afwrijven met een natte doek.

Wc afkitten tips

Na het gladstrijken van de kit verwijder je voorzichtig de schilderstape. Probeer de tape schuin los te trekken om te voorkomen dat je de kit er mee af trekt. Nadat je de tape hebt verwijderd strijk je de kit nogmaals na met een natte vinger om eventuele rafeltjes glad te strijken.

Doe je dit niet, dan blijft de kit aan je vingers plakken. Een oude kitlaag kan deels loslaten of beschimmelen na verloop van tijd. Voordat je een nieuwe kitlaag aanbrengt, moet de oude kitlaag verwijderd worden. Het verwijderen van siliconenkit kan het beste met een afbreekmesje, plamuurmes of een ander scherp mes.

Er bestaat ook siliconenkit verwijderaar. Wees hier wel voorzichtig mee en maak de ondergrond na gebruik goed schoon. Als er nog een laagje siliconenkit op de ondergrond zit, zal de nieuwe kitlaag namelijk niet goed hechten.

Moet Een Toiletpot In De Badkamer Afgekit Worden

In een toilet dienen alle inwendige hoeken, zowel horizontaal als verticaal, goed afgekit te zijn. Ook de aansluiting tussen tegels en sanitair dient gekit te worden. Kitwerk heeft in een toilet zowel een esthetische als een hygiënische functie. Daarom is het belangrijk dat dit op professionele wijze wordt gedaan, en ook met kwaliteitsproducten.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geschreven door:

Redactie Woonenklus

Redactie Woonenklus

Lees ook over

Jouw artikel ook op Woonenklus.nl?

Wil jij met jouw bedrijf of met jouw artikel ook verschijnen op woonenklus.nl? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link. Hiermee verbeter je jouw naamsbekendheid en de online vindbaarheid in zoekmachines van jouw websites. Het plaatsen van een artikel is tot het einde van 2022 gratis. Wacht dus niet te lang. Het heeft alleen maar voordelen.